Bij GezinsPMT (Psycho Motorische Therapie) leren gezinsleden door het doen van opdrachten op een andere (actieve) manier met elkaar om te gaan. Dat kan voor veel gezinnen een goede oplossing zijn als met elkaar praten lastig is of weinig effect heeft.
Wat is GezinsPMT?
Door middel van sport- en spelopdrachten wordt er gekeken op welke manier gezinsleden met elkaar omgaan en hoe dat anders kan, zodat iedereen zich er prettiger bij voelt. Dit kan bijvoorbeeld door samenwerkingsopdrachten. Het gezin leert om samen een opdracht tot een goed einde te brengen en als gezin samen iets met elkaar te bereiken. Meerdere onderwerpen komen aan bod, zoals:
- elkaar complimenten geven
- luisteren naar elkaar
- grenzen stellen
- leren overleggen en onderhandelen
Doel
Gezinsleden leren beter met elkaar om te gaan, te praten, samen te werken en (daardoor) minder snel ruzie te krijgen. Hierdoor krijgen gezinsleden ook (weer) plezier om dingen samen te doen. Wat gezinsleden tijdens de sessies bij Zorgplein leren, wordt samen met de therapeut steeds vertaald naar heldere oplossingen binnen de dagelijkse praktijk, zowel thuis als op school.
Praktische informatie
Ouder(s) en kind(eren) komen (meestal) wekelijks voor een sessie van een uur naar Behandelcentrum Zorgplein.
Vragen of aanmelden?
Voor meer informatie over PMT, klik hier. Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Ons behandelteam is geregistreerd bij de volgende kwaliteitsregisters:
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.